Quantcast
Channel: Sopima » Due Diligence
Viewing all articles
Browse latest Browse all 8

Perusasiat kuntoon ja katse kannattavuuteen – Kolmen kohdan lista

$
0
0

Sopimustenhallinnassa monet epäonnistuvat, vaikka perusasiat saa kuntoon aika pienellä vaivalla. Ja samalla stressitasot lähtevät laskuun.

Vuosi 2012 alkoi ainakin pörssissä varsin vauhdikkaasti. Operatiivisesti tämä vuosi on varmasti vähintäänkin yhtä haasteellinen kuin edellinen.

Käytännön toimet kannattavuuden nostamiseksi ovat kuitenkin varsin yksinkertaiset:

Täytyy myydä suuremmalla hinnalla kuin tuottaa palveluitaan.

Tähän kaavaan on olemassa yksinkertaiset rakennuspalikat, joita oikeaoppinen sopimustenhallinta osaltaan varmistaa.

Kolmen kohdan listani on seuraava:

  1. Perusjutut (ilman näitä liiketoiminta voi jopa pysähtyä)
    Pidä huolta, että liiketoiminnan perussopimukset ovat hallussa. Näitä ovat mm. kiinteistöihin liittyvät sopimukset; vuokra, siivous, vartionti yms. Jos toimit vaikkapa ravintolaliiketoiminnassa tähän listaan tulevat mukaan myös anniskelu- ja jatkoaikasopimukset. Näiden sopimuksien päivämääriä et halua unohtaa!
  2. Rahakysymykset ja riskienhallinta
    Leasingsopimukset ovat yksi ehkä tyypillisin sopimuskategoria, joissa vahinkoja sattuu tämän tästä ja kassa vuotaa suotta – unohdusten vuoksi. Myös tilaajan vastuu alihankintaketjusta, esimerkiksi henkilöstövuokrauksen yhteydessä, on tärkeää mahdollisten veroseuraamusten kannalta.
  3. Paremman kannattavuuden varmistaminen
    Erilaiset raaka-aineiden hankintaan liittyvät sopimukset ovat erittäin oleellisia hyvän kannattavuuden varmistamiseksi. Esimerkiksi ravintola-alalla on tärkeää varmistaa, että myytävää on oikealla hetkellä oikeaan aikaan. Muutama viikko sitten tästä olikin uutinen, jossa oli hankittu pilaantunutta kebab-lihaa. Toivottavasti oli edes sopimukset kunnossa.

Kohdat 1+2+3 = vähemmän stressiä ja enemmän aikaa kehittää liiketoimintaa – ja samalla satsaat parempaan kannattavuuteen.

Nykyaikainen sopimustenhallintapalvelu ei vaadi raskasta käyttöönttoprojektia vaan on nopeasti käytössä. Sen avulla varmistetaan, että sopimuksilla on vastuuhenkilöt ja se hälyttää automaattisesti heitä kun sen aika on. Lisäksi hakutoiminnallisuudet varmistavat, että sopimukset löytyvät helposti ja että läpinäkyvyys koko organisaation tasolla on hyvä.

Muista myös mahdolliset yritysjärjestelytilanteet ja Due Diligence -prosessi, jolloin asianmukaisesti hallinnoidut sopimukset nousevat arvoon arvaamattomaan.

Näillä eväillä kohti parempaa kannattavuutta vuodelle 2012!

–Marko

Aiheeseen liittyviä artikkeleita:
Meillä on niin vähän sopimuksia
Miten sopimustenhallinta auttaa kiristyvässä taloustilanteessa



Viewing all articles
Browse latest Browse all 8

Latest Images

Trending Articles





Latest Images